31 Juli
  

Guds styrke - din styrke!

   Som dine dager er, skal din styrke være! 5 Mos 33:25

   Vi er aldri lovt at livet alltid skal bevege seg på toppene - det vil også bli mange daler i livet, og som en sa: Du får ikke kraft til å dø i dag dersom du skal leve!
   Nei, men Han har lovt at vi skal få styrke til nettopp den situasjon vi er oppe i. Og mange kan vitne om nettopp dette.
   Noen har fått innbilt seg at en kristen ikke skal oppleve vanskeligheter og ulykker, slik som andre mennesker her i verden - noe som vil føre til en total krise den dagen ulykken måtte være der. Dette ser vi også eksempler på dessverre.
   Men Hans løfte er, at når alt engang sees i forklarelsens lys, så skal det ikke være grunn til sorg og tårer: «Han skal tørke bort hver tåre fra deres øyne.» (Åp 21:4).
   Dette er mer enn hva det i første omgang kan se ut som. Det er ikke slik som når en mor forsøker å trøste et barn for eksempel, hvor hun ved sin trøst prøver å kompensere for den ulykke som har skjedd - men gudsbarnet vil da se, at det aldri var noen virkelig grunn til tårer, det var bare så vanskelig å se det ofte i den tåke som råder her på jord.
   Ja, det er tider så harde at det er vanskelig å se dette, men Guds løfte står likevel fast: «I all deres trengsel var det ingen trengsel!» (Jes 63:9).
   Men, som teksten minner oss om i dag, allerede her og nå skal Hans styrke være din, og være deg nok!